maandag 9 december 2013

werk motivatie


Iceland's boiling Earth " krusavik 2012"
   If you are intersted in Iclandic cultur and natur seen trough the eyes of an artist follow this unic blog about 'in edda's compagnon'.  Lands extremities to discover and experiance in artwork trough painting/drawing  as an geotermal magma expression .The other side of that extremiti I found the Geometri as cold and ice . There are lots of polaritie in this country to explore throug the Edda. May be I go tu use wol/felting as wel. Sheep are the animals they bread the most. I use charcool as well as a simularity to  al the black vulcano surround. In fact I had to melt my work with this country in several ways to understand it. I feel it deeply and want to express it. The technicks  and material  I choose is an  analogi to this extremities.  I do not know were it is leading to. it is a path  to explore. You are welkom to join m

 Met de oude mytische Edda als rode draad begin ik aan het beeldend avontuur in het gastatelier te Akureyri. Het is donker en winter presies de juiste tijd om te gaan voor mijn doel. Ik wilde in de winter omdat ik het jaar daarvoor (2012) een 'zomer' ervaring had.  Het onderhuidse, de niet aflatende drive, het sidderende zinderende iets wat voortdurend aanwezig is in de zomer en in alles terug te vinden.  Uit deze reis is mijn beeldend werk met de titel ' ijslands kokende aarde'  ontstaan.

Aldus nu het donker. 'wonderlijk rauw en bizar klinken de oudste verhalen uit noord-europa, waaronder de Edda, ons in de oren.' schrijft Alice Woutersen. De IJslandse Edda en het verhaal van de mensheid.


Nu ik hier ben is er maar een woord ' uitersten' wat door mijn bestaan heen dendert. De magma onder mijn voeten en de sneeuw en gletsjers boven op de aarde. Samen met het duister en wegstervende licht geeft het iets ...............
 De mythe begint met een scheppingsverhaal over de ontmoeting van Nivelheim ( nevelen, koude rijp, verharde situatie)  en Mouspelheim ( een vuur vonkensituatie).

Ik duik onder in de psychologie van C.G. Jung het collectieve onderbewuste , als verbinding met het vulkanische. Door het collectieve aan te spreken door middel van de expressieve tekenen of schildertechnieken komt dat wat binnen in leeft aan gevoel en emotie naar buiten.
De tegenhanger is de ratio, helder denken en wat is daar beter geschikt voor dan de geometrie, de wiskunde.  bovendien is het hoofd  het relatief koudste deel van ons lichaam en dat klopt mooi met mijn analogie.klik op deze link om te zien waar ik werk.
http://artistsstudio.blogspot.com/